MOOIE WOORDEN

Literaire bazen.
Literaire voordrachten.
Van talent tot gevestigd, van nieuw tot al een debuutroman of een bescheiden oeuvre.

De lekkerste literaire programma’s van Utrecht.
En ja, af en toe een knetterfijn festival of een heerlijke samenwerking.

We zijn een Utrechtse crew met een groot hart voor literatuur. We zijn stuk voor stuk culturele ondernemers met een liefde voor het voorgelezen woord. We bieden vers talent een podium. We zetten ons in om vers talent te promoten: debuterende schrijvers op het gebied van literatuur en poëzie, maar ook woordkunstenaars die de grenzen met andere disciplines opzoeken en deze grenzen durven te overschrijden.

We zijn fris, jong, op zoek naar vernieuwing. Daarbij luisteren we zo goed mogelijk naar de constante verandering in de Nederlandse literatuur. We zijn niet bang het culturele en maatschappelijke debat op ons podium te programmeren. We zijn voor teksten over identiteit, feminisme, maatschappij, gender en actualiteit. Topzwaar worden we daarbij niet: we houden van absurdisme, humor en een retegoed geschreven verhaal, gedicht of essay.

We hopen door literair talent te programmeren hun naamsbekendheid en podiumervaring te vergroten. We helpen talent op weg door ze te verbinden aan oude rotten in het vak, een concrete opdracht mee te geven of door ze te koppelen aan ander vers talent, al dan niet in een andere discipline.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven