Mooie Woorden presents: De OFFLINE Pandemie-trilogie

Welkom bij de OFFLINE Pandemie-trilogie in de Nijverheid: drie keer een avondvullend literair programma rond thema’s die gekoppeld zijn aan de stille chaos die COVID-19 veroorzaakt. Mooie Woorden maakt weer programma zoals je van ons gewend bent – eerlijk, open en to the point.

Het is bijna zes maanden na de start van de lockdown en what the actual f#&% – de wereld lijkt te borrelen van de afwisselende revoluties, besmettingen, doorbraken in denkpatronen en anti-corona-protesten. Wij voelen het ook, man.

 

16 OKTOBER 2020
ALLES IS EEN SOORT BLACK MIRROR-AFLEVERING-EDITIE
Handen hogedrukspuit-reinigen, thermografische koorts-meters, verplicht in vakken staan, mondkapjes wisselen, symptomen-apps en burger-monitoring. Sinds COVID-19 opdoemde voelt het leven iedere dag meer als een aflevering van een sciencefictionserie. Wat is er ethisch aan monitoring van de mens en wat niet? Waar ligt de grens tussen onszelf redden en onze privacy compleet om zeep helpen? Kunnen we het idee van sociale mindering aan? Hoe lang duurt dit nog? En wat brengt de toekomst?

 

19 FEBRUARI 2021
DE MICRO-AGRESSIE BESTAAT NIET-EDITIE
“Wat spreek je goed Nederlands, nummertje 39, Hanky Panky Shanghai, sorry, maar waar kom je nou echt vandaan? En hé, mag ik even aan je haar voelen?” Micro-agressie zit in dagelijkse, soms subtiele dingen. Het lijkt vastgebeten in onze gedachtepatronen en nee, het is niet onschuldig: er zit systemisch en systematisch racisme onder. Welke positieve uitkomsten heeft het aanstippen van micro-agressie? Welke bewegingen zijn er te zien? Wat is er veranderd? En, ja, wat moet er nog veranderen? Wat zou een toekomst zonder micro-agressie zijn en kan dat überhaupt?

 

19 MAART 2021
JAAR 2020, DAG 444: DE MUREN KOMEN OP ME AF-EDITIE
2020, het jaar dat nooit meer ophoudt. We weten niet meer of de muren op ons afkomen of dat wij tegen de muur op rennen, of we uit onze huid willen breken of juist willen cocoonen. We dragen overhemden boven joggingbroeken en lachen tot we de Zoommeeting hebben verlaten – geen seconde langer. Ons moodboard voor deze avond bestaat uit 47 versies van Hide The Pain Harold, maar laten we eerlijk zijn: memes helpen niet meer. Onze wereld is kleiner dan ooit, wat ons dwingt kritischer te kijken naar onszelf en de ruimte om ons heen. Met wie delen we die ruimte? Wie bepaalt voor wie welke ruimte is? En wat doen we daarmee?

Berichten gemaakt 10

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven