Mooie Woorden presents: De OFFLINE Pandemie-trilogie

Welkom bij de OFFLINE Pandemie-trilogie in de Nijverheid: drie keer een avondvullend literair programma rond thema’s die gekoppeld zijn aan de stille chaos die COVID-19 veroorzaakt. Aanstaande 16 oktober, 8 januari en 12 februari maakt Mooie Woorden weer programma zoals je van ons gewend bent – live, eerlijk, open en to the point. Met een tietjeslekkere literaire line-up, biertjes van de tap en de fijne sfeer van deze creatieve broedplaats vlakbij station Utrecht-Zuilen.

Het is bijna zes maanden na de start van de lockdown en what the actual f#&% – de wereld lijkt te borrelen van de afwisselende revoluties, besmettingen, doorbraken in denkpatronen en anti-corona-protesten. Wij voelen het ook, man.

16 OKTOBER 2020
ALLES IS EEN SOORT BLACK MIRROR-AFLEVERING-EDITIE
Handen hogedrukspuit-reinigen, thermografische koorts-meters, verplicht in vakken staan, mondkapjes wisselen, symptomen-apps en burger-monitoring. Sinds COVID-19 opdoemde voelt het leven iedere dag meer als een aflevering van een sciencefictionserie. Wat is er ethisch aan monitoring van de mens en wat niet? Waar ligt de grens tussen onszelf redden en onze privacy compleet om zeep helpen? Kunnen we het idee van sociale mindering aan? Hoe lang duurt dit nog? En wat brengt de toekomst?

8 JANUARI 2021
DE MICRO-AGRESSIE BESTAAT NIET-EDITIE
De revolutie is hier – en het werd tijd. Systemisch racisme is een diepgeworteld probleem en daar moeten we samen tegen strijden. Maar niet op een verjaardag, want dat is ongezellig. En op je werk kun je dat gesprek beter uit de weg gaan, want de ander verander je toch niet. En wij zijn zelf al waar we moeten zijn, toch? Of… Ja, laten we het er maar wél over hebben.

12 FEBRUARI 2021
ALLES DOET ZO VEEL PIJN-EDITIE
Pijn is fysiek of mentaal, maar ook ruimtelijk. Wat betekent ruimte als je ziek bent en hoe kan een ruimte je ziek maken – zelfs een ruimte met de beste bedoelingen? Hoe maak je ruimte in de geschiedenis van je land, hoe leg je pijn bloot? Hoe stap je een wereld binnen als je er jarenlang niet in hebt geleefd, of als die wereld eindelijk leefbaar is voor jou?

Zet het in je agenda, man. Line-up to be announced soon.

Berichten gemaakt 8

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven