Pandemie-trilogie #2: MICRO-AGRESSIE BESTAAT NIET

“Wat spreek je goed Nederlands, nummertje 39, Hanky Panky Shanghai, sorry, maar waar kom je nou echt vandaan? En hé, mag ik even aan je haar voelen?” Micro-agressie zit in dagelijkse, soms subtiele dingen. Het lijkt vastgebeten in onze gedachtepatronen en nee, het is niet onschuldig: er zit systemisch en systematisch racisme onder. Welke positieve uitkomsten heeft het aanstippen van micro-agressie? Welke bewegingen zijn er te zien? Wat is er veranderd? En, ja, wat moet er nog veranderen? Wat zou een toekomst zonder micro-agressie zijn en kan dat überhaupt?

De revolutie is hier – en het werd tijd. Systemisch racisme is een diepgeworteld probleem en daar moeten we samen tegen strijden. Maar niet op een verjaardag, want dat is ongezellig. En op je werk kun je dat gesprek beter uit de weg gaan, want de ander verander je toch niet. En wij zijn zelf al waar we moeten zijn, toch? Of… Ja, laten we het er maar wél over hebben.


Vanaf 19 februari kun je kijken naar voordrachten en gesprekken door en met:

Simone Atangana Bekono (who we all know and love)
Pete Wu (journalist-schrijver-best wel oké mens)
Benzokarim (Natte Inkt – maakte speciaal voor deze editie nieuw werk)
en Lisa Weeda

Vanwege de huidige coronamaatregelen gaan we online shinen. Koop je tickets, pak je popcorn en kom online op 19 februari om 20:00.
We zien je daar!

LET OP: Dit evenement gaat online op 19 februari om 20:00 en gaat weer uit de lucht op 26 februari om 23:59. Een ticket geeft toegang tot de geheime locatie van het evenement dat je zeven dagen lang kunt bekijken.

Berichten gemaakt 10

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven