TEAM / ANBI

Op deze pagina geven we inzicht in ons team, ons beleid en onze procedures.

 

CULTURELE ANBI

Stichting Mooie Woorden Utrecht heeft een door de Belastingdienst aangewezen culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent voor donateurs dat zij hun giften kunnen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. 

HET TEAM

Wij zijn up and coming programmamakers, producenten en zakelijk leiders in de literatuur en cultuur. We werken voor Het Huis Utrecht, Oerol, IDFA, NFF, Utrecht Cultuurmarketing, Setup, KASK Gent, ArtEZ en HKU Writing for Performance. We werken met jonge schrijvers bij Kunstbende, Write Now! en Poetry Circle. We zijn decorbouwer, regisseur, immersive designer, video-editor, academie-docent, socialmedia-fanaat en LinC-graduate. We zijn auteur, lezer, raver en alles opslurpende cultuurconsument in existentiële crisis. Wij zijn Nicky Hessel, Isabel Reker en Lisa Weeda.

We werken veel samen met jonge professionals in opdracht. Zo worden alle visuals gedaan door Flavia Privitera aka VJ Flavour en de vormgeving door Kaulane Huisman.

HET BESTUUR

Het bestuur van Stichting Mooie Woorden Utrecht bestaat sinds 2017 uit: Pieter Hessel (voorzitter), Daan Beeckman (penningmeester) en Mariëtte Huls (secretaris). Het bestuur van de stichting werkt onbezoldigd.

GEGEVENS STICHTING

RSIN-nummer: 857032707

Contact: +31 630001958

Statutaire doelstelling: het presenteren van, en een podium bieden aan, literair talent in alle literaire genres en het toegankelijk maken van nieuwe literatuur. Dat doen we door laagdrempelige en interdisciplinaire programma’s te maken voor een brede doelgroep op bijzondere locaties en het inzetten van verschillende kunstdisciplines om zo literatuur toegankelijker te maken en tot een hoger niveau te brengen, zoals de toevoeging van muziek en/of beeld aan woordkunst.

HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN 2020/2021/2022

  • We trekken (nieuwe) literatuurliefhebbers de zaal in, we prikkelen, duwen en bevragen ze, bieden ze perspectief en laten ze lachen.
  • We maken inclusief en divers programma. De niet-dominante stem en het niet-dominante verhaal staan op ons podium. Daarvoor werken we met externe curatoren die ons helpen onze blinde vlekken te tackelen.
  • We maken interdisciplinair programma. We voegen video en geluid toe aan voordracht. Zo vragen we de schrijver te experimenteren en het publiek zich open te stellen voor een bredere ervaring.
  • We zijn katalysator van nieuwe literaire stemmen in de stad Utrecht: we geven jong talent ruimte in ons talenttraject NATTE INKT. Toonaangevende, inclusieve organisaties adviseren ons bij de selectieprocedure. De schrijvers in het traject schrijven 3 nieuwe podiumteksten onder de vleugel van 3 verschillende coaches.
  • Ook NATTE INKT is interdisciplinair: we koppelen de schrijvers na deze eerste fase aan jonge (video/sound/installatie)-kunstenaars. Zij worden samen gecoacht door interactieve artiesten en immersive designers. Onder de kritische blik van deze coaches ontstaan er drie ruimtelijke installaties.
  • We betalen altijd fair pay: van auteur tot technicus.

ACTIVITEITEN EN FINANCIËLE VERANTWOORDING

Een samenvatting van de uitvoeringen en de financiële verantwoording van Stichting Mooie Woorden Utrecht vind je terug in ons meest recente Jaarverslag.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven