WE LOVE LITERATUUR

Wij zijn Mooie Woorden. Een team van drie millennials met millennial-vragen, die literaire programma’s maken voor millennials uit Utrecht en omstreken. Thema’s: de aarde staat in de hens; we hebben burn-outs; het patriarchaat is nog steeds niet kapot getrapt; hoe de f*%* kies je de juiste wasmachine; we zijn queer maar nog niet helemaal here; systemisch racisme is real; we weten niet hoe we ooit een hypotheek kunnen betalen als we in de kunsten blijven werken. Op deze thema’s en vraagstukken komt ons publiek af. Thema’s waar je eerst om lacht om vervolgens in de foetushouding op de grond te gaan liggen.

We bedenken, vormen en bevragen de staat van het literaire programma in onze programma’s. We zijn gefascineerd door meme-cultuur, het Internet, jonge stemmen, live-video en dystopische soundscapes. We houden van de werelden die boeken, performances en een gebeamd gedicht openen. We brengen nieuwe vormen op het podium: van beerpong battles tussen dichters tot videobeelden van Ryan Gosling in een vliegende donut tijdens een voordracht over mannelijkheid. We nemen vele vormen aan, als het maar niet de traditionele vorm van een literaire avond is. Ons katheder ligt bij het grofvuil, en ja, als Kendrick Lamar de Pulitzer Prize wint, zegt dat wat ons betreft genoeg.

We zijn programmamakers met vragen. We zijn interdisciplinair. We doen aan Fair Pay. Als de wereld nu in brand staat, maken we daar nu programma over. We zijn wendbaar, humble, stronteigenwijs en niet bang voor een moeilijk gesprek. Literatuur is onze baksteen: het gesproken woord, de fascinaties van auteurs. Video en sound vormen ons cement: dat bindt de boel bij elkaar. We zijn ambitieus, omdat we weten dat we iets toevoegen aan het literaire landschap in Utrecht.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven